Pályázat II.

 


Kedvezményezett
neve: PANNON MECHANIKA Mérnöki és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Pannon Mechanika Kft. telephelyfejlesztésének második üteme

Támogatás összege: 17.999.739 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tartalma: 
A Pannon Mechanika Kft. jelen projekt keretében nagykanizsai telephelyfejlesztésének második ütemét szeretné megvalósítani. A '70-es években épült, korábban varrodaként működő ingatlant a vállalkozás 2010-ben vásárolta. Mivel több évig állt kihasználatlanul az épület, állaga jelentősen leromlott, korszerűsítés nélkül gazdasági tevékenységre nem lett volna alkalmas. A Pannon Mechanika Kft. 2012-ben kezdte meg a telephely rekonstrukcióját gyártási tevékenységük erősítése érdekében.
Jelen projekt keretében megvalósuló második ütem több elemből áll. Az anyagmozgatás megkönnyítésére targoncát vásárol a vállalkozás, új térburkolat készül az épület körül, a régi, elavult ipari kapuk lesznek lecserélve, a gyártócsarnok melegvízellátására megújuló energiát hasznosító technológia kerül alkalmazásra, továbbá a vállalkozás által gyártott gépek, alkatrészek festésére, felületkezelésére festő-szárító kamra kerül kiépítésre.
A fejlesztés második üteme is a gyártási tevékenység erősítését célozza. A megújuló energiát hasznosító technológiák, valamint a jól szigetelő kapuk a költséghatékony gazdálkodást támogatják. A festőkamra segítségével pedig saját maguk oldhatják meg a korszerű és környezetbarát módon az alkatrészek felületkezelését.
A vállalkozás gyártási tevékenysége iránt egyre nagyobb a kereslet, ezért is elengedhetetlen a további fejlesztés. Az egyre korszerűbb telephely pedig a költségek alacsonyan tartását segíti. Mindezek jelentősen hozzájárulnak a vállalkozás jövedelem termelő képességének javításához és hosszú távú fenntarthatóságához.
A vállalkozás a fenntartási időszak utolsó évére további 1 fővel bővíti alkalmazotti létszámát, ami hozzájárul a térség foglalkoztatottságának növeléséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015.03.31.

A projekt azonosító száma: NYDOP-1.3.1/DE-13-2013-0089

A pályázatot a P&P EU-Tender Kft. készítette. További információ: http://www.palyazatokirasa.hu

Elérhetőségeink

Térkép